لسیتین سویا مایع
loading...

استخر مدرن

بازدید : 125 شنبه 28 تير 1399 زمان : 13:10

لسیتین متعلق به گروهی از ترکیبات به نام فسفولیپیدهاست که بخش مهمی از مغز ، خون ، اعصاب و دیگر بافت ها را تشکیل می دهند. لسیتین یک ماده مومی ، چرب و به رنگ زرد قهوه ای است که از بافت های گیاهی یا حیوانات به دست می آید.

تخم مرغ منبع اصلی لسیتین محسوب می شود اما در حال حاضر بیشتر لسیتین مورد استفاده در صنایع مختلف از تخم مرغ ، سویا و تخمه آفتابگردان بدست می آید. این ماده از کانولا ، پنبه دانه یا بافت چربی حیوانات نیز قابل استخراج است اما به صرفه ترین منبع آن سویا است . هرچند استخراج لسیتین از تخمه آفتابگردان به دلیل حساسیت زایی کمتر رو به گسترش است.

بدن انسان از این ماده برای انتقال چربیها و انجام فرآیندهای متابولیک استفاده می کند و لسیتین مصرفی از طریق مواد غذایی در بدن به کولین تبدیل شده و به سنتز ناقل عصبی استیل کولین کمک می کند.

کاربردهای لسیتین در صنایع مختلف

لسیتین یک ماده بسیار پرکاربرد در صنایع است که شکل تجاری آن عموما در صنایع غذایی ، آرایشی و دارویی استفاده می شود . این ترکیب به عنوان امولوسیفایر عمل کرده و ماندگاری محصولات را افزایش می دهد.

یکی از ترکیبات اصلی موجود در ساختار لسیتین، فسفاتیدیل کولین است که مسئول خواص بی نظیر لسیتین برای سلامتی است. مکمل های لسیتین برای درمان کلسترول بالا ، مشکلات گوارشی و جلوگیری از مسدود شدن مجاری شیری در دوران شیردهی استفاده شود.

این ماده به دلیل خواص نگهدارنده و توانایی حفظ رطوبت در تولید کیک ها ، انواع شکلات و مارگارین ، همچنین سس مایونز و تولید پودرهای فوری کاربرد دارد.

فعالیت سطحی منحصر به فرد لسیتین از نظر شیمیایی آنرا به یک امولوسیفایر ایده آل تبدیل کرده است. امولوسیون ترکیب پایداری از موادی است که به راحتی باهم مخلوط نمی شوند و تمایل به جدا شدن دارند.

لسیتین یک ماده عالی برای تولید پودرهای فوری است که در سیستم های آبکی مختلف قابل حل هستند. پودرهای فوری (پودر کاکائو ) برای حل شدن نیازمند اصلاح هیدراتاسیون سطحی و انحلال پذیری هستند که با حضور لسیتین این کار به راحتی انجام می شود.

کاربرد لسیتین :

امروزه یک افزودنی با ارزش در تولید و فراوری در صنعت غذایی و خوراکی است .

لسیتین لغت یونانی به معنی زرده تخم مرغ می باشد و دلیل نامگذاری آن کشف این ماده برای اولین دفعه در زرده تخم است .

لسیتین سویا در شکلات و تولید کیک و کلوچه و صنایع غذایی کاربرد فراوانی دارد . در کیک سبب بهبود طعم و حفظ رطوبت و ماندگاری طولانی تر و یکسان قهوه ای شدن میشود .

بعنوان یک امولسیفایر غذایی در تولید مارگارین و کره گیاهی کاربرد دارد .

در بیسکویت مصرف چربی را کاهش داده و سبب پخش فاز چربی میگردد و مقدارمصرف چربی و روغن را کم میکند .

به عنوان امولسیفایر یا تثبیت کننده در محصولات غذایی ، لوازم آرایشی ، دارویی، مواد مراقبت های بهداشتی و خوراک دام مورد استفاده قرار می گیرد.

نکته : ساختار آن بسیار شبیه به ساختار چربی یا تری گلیسیرید است که تنها از طریق جایگزین شدن یکی از اسیدهای چرب تری گلیسیرید با کمپلکس اسید فسفریک کولین تغییر یافته است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر مواد شیمیایی غذایی مثل بهبود دهنده نان ، شیرین کننده ها مصنوعی ( آسپارتام و..) و.. می توانید به فروشگاه مواد شیمیایی جهان شیمی مراجعه کنید.

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 38

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    چت باکس




    captcha


    آمار سایت
  • کل مطالب : 388
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 30
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 3503
  • باردید دیروز : 8100
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 50202
  • بازدید ماه : 222043
  • بازدید سال : 1197173
  • بازدید کلی : 1197328
  • آخرین نظرات
    کدهای اختصاصی