افزودنی‌های شیمیایی موجود در مواد غذایی
loading...

استخر مدرن

بازدید : 175 شنبه 31 خرداد 1399 زمان : 14:33

افزودنی‌های شیمیایی این روزها فقط برای بهبود طعم خوراکی‌ها مورد استفاده قرار نمی‌گیرند بلکه برای بهتر شدن ظاهر غذاها نیز به‌طور گسترده استفاده می‌شوند. افزودنی‌های شیمیایی باعث می‌شوند خوراکی‌ها تازه‌تر ، جذاب‌تر و ماندگارتر شوند و به همین جهت تولیدکنندگان مواد غذایی در حال حاضر ۱۴۰۰۰ افزودنی شیمیایی را در صنایع غذایی مورد استفاده قرار می‌دهند. در ادامه مقاله ما 8 تا از افزودنی‌های شیمیایی رایج و عوارض مصرف آنها را شرح می‌دهیم.

۱- متیل سیکلوپروپن

این ماده گازی به داخل جعبه‌های سیب پمپ می‌شود تا از تولید اتیلن که هورمون طبیعی میوه‌هاست جلوگیری کند. متیل سیکلوپروپن یکی از افزودنی‌های شیمیایی است می‌تواند سیب‌ها را تا یک سال و موزها را تا یک ماه تازه نگه دارد.

۲- رنگ‌های مصنوعی

رنگ‌های مصنوعی که محصولات پتروشیمی هستند از اوایل دهه ۱۹۰۰ وارد مواد غذایی شدند ولی بیشتر آنها به دلیل سرطان‌زایی توسط FDA ممنوع شده‌اند. امروزه فقط ۱۰ رنگ مصنوعی مجاز وجود دارد که ۴ تا از آن‌ها نیز محدودیت‌های ویژه‌ای به‌عنوان افزودنی‌های شیمیایی دارند.

۳- طعم‌دهنده‌های مصنوعی

طعم‌دهنده‌ها افزودنی‌های شیمیایی دیگری هستند که برای تقلید طعم‌های طبیعی تولید شده‌اند.

۴- آسپارتام

آسپارتام یکی از افزودنی‌های شیمیایی متداول و یک جایگزین خوشمزه برای سدیم ساخارین است که طعم آن مورد پسند افراد نیست. مصرف آسپارتام در دوران بارداری ممنوع است زیرا به‌عنوان یکی از افزودنی‌های شیمیایی مضر باعث بیماری فنیل کتونوری در نوزادان می‌شود.

۵- آستاگزانتین

تقریبا ۹۰% ماهیهایی که امروز در فروشگاه‌ها فروخته می‌شوند پرورشی هستند و حاوی ماده شیمیایی آستاگزانتین که به رژیم غذایی ماهی‌ها اضافه می‌شوند تا ظاهر آنها تازه به نظر برسد

۶- بنزوئیک اسید / بنزوات سدیم

بنزوئیک اسید و بنزوات سدیم افزودنی‌های شیمیایی به‌عنوان نگهدارنده به شیر و فرآورده‌های گوشتی اضافه می‌شود و در بسیاری از خوراکی‌ها ازجمله نوشیدنی‌ها ، محصولات کم شیرین ، غلات و گوشت‌ها وجود دارد.

7- امولسیفایرها

امولسیفایرها یکی دیگر از افزودنی‌های شیمیایی هستند که از چربی‌های گیاهی ، گلیسرول و اسیدهای آلی ساخته می شوند و ماندگاری محصولات نانی را افزایش داده و مایعاتی را که به‌راحتی مخلوط نمی‌شوند را باهم ترکیب می‌کنند. امولسیفایرها مورد استفاده در غذاها شامل آگار آگار ، آلبومین ، آلژینات ها ، کازئین ، گلیسرول مونوسترات ، صمغ زانتان ، خزه ایرلندی و لسیتین هستند.

8.نیترات سدیم و نیتریت سدیم

این افزودنی‌های شیمیایی نیترات سدیم و نیتریت سدیم قرن‌هاست که برای حفظ فراورده‌های گوشتی استفاده می‌شوند. اگرچه نیترات بی‌ضرر است اما به‌راحتی به نیتریت تبدیل می‌شود که وقتی با ترکیبات آمینه ثانویه ترکیب شود ، نیتروسامین ها را تشکیل می‌دهند که یکی از مواد شیمیایی سرطان‌زا است

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سایر مواد شیمیایی مثل کربنات ها( کربنات پتاسیم) سیترات ها (سیترات سدیم ) اسید های عالی ( اسید سیتریک ) و... می توانید به فروشگاه مواد شیمیایی جهان شیمی مراجعه کنید.

نظرات این مطلب

تعداد صفحات : 45

درباره ما
اطلاعات کاربری
نام کاربری :
رمز عبور :
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    خبر نامه


    معرفی وبلاگ به یک دوست


    ایمیل شما :

    ایمیل دوست شما :



    چت باکس




    captcha


    آمار سایت
  • کل مطالب : 454
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 26
  • تعداد اعضا : 0
  • بازدید امروز : 780
  • باردید دیروز : 7501
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 45525
  • بازدید ماه : 98264
  • بازدید سال : 98264
  • بازدید کلی : 1534899
  • آخرین نظرات
    کدهای اختصاصی